A legfontosabb:

Amennyiben megbízható, pontos és szakértő Ausztriai ügyintézést szeretne garanciával, akkor feltétlenül alaposan tájékozódjon a szolgáltatókról!

Irodánk szakértőkkel, pénzvisszafizetési garanciával, határidőre dolgozik! Magyarországon hivatalosan bejelentve dolgozunk, és minden ügyfelünknek számlát adunk!

Leinformálhatóak vagyunk, és már több éve csak kizárólag Ausztriai ügyintézésekkel foglalkozunk! 

Eddig sem, és ezután sem  tervezzük hogy: 

-Biztosítást adjunk el, vagy kínáljunk Önnek…

-Megtakarítási lehetőségekkel ostromozzuk…

-Álláslehetőségeket közvetítsünk!

Ma Magyarországon nagyon sok olyan hirdetéssel találkozhatnak az Ausztriában dolgozók, hogy az Osztrák családi pótlékot, adóbevallást elkészítik olcsón, sőt…egyes esetben „ingyenesen”, vagy jutalékos formában! Ezekkel az „ügyintézőkkel” a következő probléma merül fel(sajnos már későn..):

1: A szolgáltatásukat sokan szakmai hozzáértés nélkül, illegálisan végzik!

2:Ha el is jut egy-egy dokumentum a megfelelő hivatalba, és ott derül ki hogy rosszul van kitöltve, esetleg valami adat hiányzik, akkor hirtelen nem lehet őket elérni, nem veszik fel a telefont, és jó esetben „csak”magyarázkodnak!

3: Az „ingyenes” vagy jutalékos ügyintézés szinte minden esetben feltételekhez van kötve! Pl: kössenek nagyon jó biztosítást, ami csak havonta 100Euró, de az mennyire jó lesz majd 20 év múlva! Szerintem erről is sokan tudnának mesélni…

4: Sok ügyfelünk jelezte már, hogy az eddigi ügyintéző, aki az adóvisszatérítést intézte, a saját bankszámlaszámát írta rá a beadványra, ezzel „bebiztosítva magát” hogy az adóvisszatérítés jó helyre kerüljön…Aztán vagy továbbította az ügyfélnek, vagy nem…

5: Kevesen tudják, hogy minden nyomtatványt az ügyfélnek saját kezűleg alá kell írnia mielőtt beadja! Sajnos a fent említett „ügyintézők” ezt elfelejtik, és az ügyfél helyett írják alá a hivatalos nyomtatványokat! Ezzel a legnagyobb kár az ügyfelet éri, ugyanis azt sem tudja, be lett-e adva a kérelme, ha netán igen, akkor mikor, és mit tartalmazott…

Irodánk legálisan, szakmailag képzett munkatársakkal dolgozik! Minden ügyfelünk számlát kap, archiváljuk a beadványokat, és nem utolsó sorban elérhetőek vagyunk mindig! Munkánkat GARANCIÁVAL végezzük!

Családi pótlékról:  

Az igénylést hiánytalanul, minden szükséges melléklettel együtt kell beadni. A hiányosan kitöltött beadványokat a Finanzamt hiánypótlásra visszaküldi! Ha lehet, ezt el kell kerülni, hogy az amúgy sem rövid feldolgozási idő ne legyen még hosszabb!

Irodánk többszörösen leellenőrzi, és csak kizárólag a hiánytalanul kitöltött beadványokat továbbítja!

Az Ausztriai családi pótlékhoz, gyes-gyed ügyintézéshez szükséges dokumentumok irodánkban megtalálhatóak.

Adóvisszatérítésről:  

A Finanzamt csak kizárólag eredeti nyomtatványokat fogad el! Fénymásolt, nyomtatott példányokkal nem érdemes próbálkozni! A hiányosan kitöltött beadványok sokszor hónapokig nem kerülnek feldolgozásra! Irodánk többszörösen leellenőrzi, és csak kizárólag a hiánytalanul kitöltött beadványokat továbbítja!

    Az Ausztriai adóvisszatérítéshez szükséges dokumentumok irodánkban megtalálhatóak.

Gyesről:  

A gyes a családi pótléktól függ. Amennyiben családi pótlék különbözet jár, akkor a gyes is évente utólag, egy összegben kerül kifizetésre. Ha a családi pótlék teljes összege Ausztriából jár, akkor a gyes-t havonta utólag utalják a bankszámlára, a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig.

GYES Ausztriában – hogyan is működik?

Ki igényelhet GYES-t Ausztriából?

GYES-re alapvetően akkor jogosult a szülő, ha

 • –  a gyermek után osztrák családi pótlékot kap akár ő, akár a másik szülő,
 • –  a gyermekkel közös háztartásban lakik és
 • –  a GYES folyósításának ideje alatt a saját jövedelme nem lépi túl az előírt felső jövedelemhatárt

  (KBG – folyószámla esetén a 16.200 Eurót, ill. a jövedelemfüggő GYES-nél 6.800 Eurót).

 • –  az igénylő más uniós ill. EGT állam polgára, feltétel továbbá, hogy az igénylő a gyermek születését megelőző 6 hónapban (182 napon át) folyamatosan Ausztriában kötelező társadalombiztosítással járó kereső tevékenységet folytasson. Önkéntes biztosítás, más terhére történő biztosítás

  (Selbstversicherung, freiwillige Weiterversicherung, Mitversicherung) tehát nem elegendő

 • –  további általános feltétel, hogy a kismama vegyen részt az előírt terhesgondozáson, illetve a csecsemő kapja meg a kötelező védőoltásokat. E vizsgálatok és oltások a kismama választása szerint, akár Ausztriában (= öt vizsgálat a terhesség során és a gyermek öt vizsgálaton való részvétele 10 ill. 18 hónapos korig), akár Magyarországon történhetnek. Előbbi esetben a Mutter-Kind- Pass kitéphető oldalai, utóbbi esetben a terhességi kiskönyv és az oltási könyv kitöltött oldalainak

  fénymásolatai nyújtandók be az egészségbiztosítási pénztárhoz.

A GYES Ausztriában mindenképp kedvezőbb, mint Magyarországon!

-Mikor fizetik ki GYES-t(Kinderbetreuungsgeld-et) Ausztriában?

A GYES kifizetése a családi pótléktól függ. Az egészségbiztosítási pénztár mindig bevárja a családi pótlékról szóló döntést, és a Finanzamt értesítésében vagy határozatában foglalt időtartamhoz igazodik (a választott verzió keretein belül).
Amennyiben családi pótlék különbözet jár, akkor a GYES is évente utólag, a családi pótlék megítélését követően egy összegben kerül kifizetésre. Ha a családi pótlék teljes összege Ausztriából jár, akkor a GYES-t havonta utólag utalják a bankszámlára, a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig.

Ha egyéb részleteket is tudni szeretne arról, hogy milyen a GYES Ausztriában, jó helyen jár. Nyugodtan keresse fel tanácsadóinkat, kérdezzen tőlük és nézzek körül weboldalunkon.

GYES, családi pótlék, és egyéb ausztriai ügyek esetében keressen minket bizalommal, segítünk!