2022-2023-as adóvisszatérítés

MegrendelőlapFigyelem!  

Már elérhetőek irodánkban a 2022-es adóvisszatérítés, utazási költségtérítés, kettős háztartásvezetés és az egyéb kedvezményekhez szükséges nyomtatványok!

NE várd meg a csúcsidőszakot! Legyél előrelátó, és mire más észbe kap, Neked már egy gonddal kevesebb lesz…

A következő nyomtatvány szükséges az ügyintézéshez:

-Megrendelőlap (ide kattintva már letölthető)

-Egyes munkavállalóknak az E9-es igazolás megléte. Ezt irodánk munkatársai beszerzik kérésre.

Hogyan függ össze az Osztrák és a Magyar adóbevallás?

Az Osztrák adóbevallás/adó-visszatérítés/utazási költségtérítéshez szinte minden esetben mellékelni kell a magyar E9-es igazolást!

A magyar adóbevallás elkészítése nélkül a NAV nem állítja ki ezt az E9-es EU/EGT Igazolást! Ez viszont szükséges az Osztrák adóbevalláshoz.

A megoldás: elsőként a magyar adóbevallást kell benyújtani a NAV-nak, csak ezután lehet a Osztrák adóvisszatérítési igényt beadni! Akkor is kell adóbevallást készítened, ha nem volt jövedelmed Magyarországon!

A jó, hír, hogy adózni az Osztrák jövedelem után Magyarországon nem kell, de bevallást készíteni kötelező!

Nagyon fontos infó, hogy az Osztrák adóvisszatérítés elkészítése, és igénylése nincs határidőhöz kötve! Azt legfeljebb 5 évre visszamenőlegesen bármikor lehet igényelni!

Sajnos nagyon sokat ezt az infót nem tudják…

Az Ausztriai adó-visszatérítések és utazási költségtérítések ügyintézését pénzvisszafizetési garanciával végezzük…

Fontos infó, hogy irodánkban elérhetők a 2018/2019/2020/2021/2022-es adóvisszatérítéshez szükséges nyomtatványok!

Milyen tényezők befolyásolták idén az adóvisszatérítések készítését?

11489875 – german tax form with calculator

Idén is történtek Ausztriában olyan változások, amelyek nagymértékben meghatározták az ottani adóvisszatérítések készítésének menetét. Ezeket az érdekességeket gyűjtöttük össze az alábbiakban, hiszen nagymértékben érinthetik az Ausztriában élő és munkát vállaló magyarok adóvisszatérítését is.

  1.  Megszűnt az Arbeitsnehmerabsetzbetrag (munkavállalói adókedvezmény), viszont a Verkehrsabsetzbetrag (közlekedési adókedvezmény) évi 291€-ról 400€-ra emelkedett.
  2. A negatív adó éves összege 220€-ra nőtt.
  3. Az alacsony keresetűek a levont társadalombiztosítás összegének 50%-át, de max. 400€-t visszaigényelhetnek.
  4.  Családosok esetében: A Kinderfreibetrag (adóalap csökkentő) összege 220€-ról 440€-ra nőtt. Ez a kedvezmény annak az Ausztriában dolgozó szülőnek jár, aki gyermeke után már legalább 7 hónapig családi pótlékot kapott az adott évben.

Ha Ön is Ausztriában vállal munkát, bátran éljen irodánk szolgáltatásával, mi levesszük az Ön válláról az ausztriai adóvisszatérítés készítésének terhét!