Ausztriai munkalehetőségek

BESZÉLNI VAGY NEM BESZÉLNI NÉMET?

A határ nyitva van, kérdés, hogy mennyien jutnak át rajta. Az ausztriai munkavállalás legendái szerint ez az a munka, ami nyelvismeret nélkül is elvállalható, azonban ez nem igaz. Mindenkinek van olyan ismerőse, akinek sikerült, de legalább alapfokú nyelvtudás nélkül gyakorlatilag esélytelen a jelentkező.

Ha Ausztriában keresel munkát, feltétlenül vedd fel velünk a kapcsolatot, és soha, senkinek ne fizess a közvetítésért, bármilyen csábító is az ajánlat!

Aki pénzt kér az ilyen jellegű közvetítésért, az szinte kivétel nélkül csak ígérget, és semmi konkrét lehetőséget nem fog adni neked!

Írd meg az Önéletrajzod, akár magyarul is ha még nem megy a német nyelv, és tájékoztatunk pontosan hogy milyen lehetőségeid vannak.

Irodánk a kiközvetített munkahelyekért nem kér pénzt! Amellett, hogy a munkaadók sokszor ragaszkodnak a telefonos interjúhoz, a kollégákkal, a vendégekkel is kommunikálni kell, és akkor ott vannak még a napi ügyek, amelyeket valahogyan el kell intézni. Ha még nem megy a német, akkor csak jelezd nekünk, és küldünk neked egy lehetőséget, amivel rövid időn belül magabiztosan fogsz tudni németül kommunikálni!  Ide kattintva kérheted a német tudáshoz az infokat:  Infókat kérek a némettudáshoz. 

A nyelvtudás mellett másik fontos tényező a türelem és a jó időzítés. A téli szezonra már szeptember végétől, október végétől keresik a jelentkezőket – általában az erre szakosodott internetes állásportálokon és osztrák munkaügyi hivatal honlapján. Ekkor sokkal sok jobb feltételekkel lehet munkát találni, de érdemes közvetlenül szezonkezdetkor is körülnézni, a visszamondások miatt ilyenkor szintén jó eséllyel lehet pályázni. Ehhez azonban el kell küldeni önéletrajzot.

Ha kimész a boltba, postára, buszra szállsz vagy kocsit tankolsz, megszólítanak az itt élők, kérdeznek vagy neked kell kérdezned. A munkaszerződésed is németül van, és szeretnéd tudni, mit is írsz alá. A felvételnél döntő lehet, tudsz-e beszélni. 

Kell szerkesztened egy német nyelvű, fényképes önéletrajzot, amiben, ha szobalány vagy házmester akarsz lenni, nem kell ecsetelned a sikeres reklámprojektjeidet vagy üzletkötéseidet, mert nem érdekel senkit. Elérhetőségek, végzettségek, nyelvtudás és a vendéglátásban, szállodaiparban szerzett tapasztalatok a fontosak. Ha nem tudsz önéletrajzot szerkeszteni, akkor ebben is segítünk.

Ha igazán aktívan keresel, akkor napi 10-20-50 címre is tudsz önéletrajzot és kísérőlevelet küldeni. A kísérőlevélben nem kell ecsetelned, hogy mennyire gáz a gazdasági helyzet otthon, és hogy kocsi és/vagy lakáshiteled van, ezért akarsz váltani. Mindenki ezért vág bele.